Format Baru Peperiksaan Fizik, Kimia, Biologi & Sains Tambahan SPM 2021 / Instrument Baru Exam SPM

Untuk pengetahuan anda semua terutamanya calon SPM yang bakal menghadapi peperiksaan SPM tahun 2020, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah memuktamadkan format baharu peperiksaan SPM tahun 2021.

Pengenalan format baru yang dilakukan adalah bagi selaraskan subjek mata pelajaran baru yang diperkenalkan di bawah Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM). Pelajar Tingkatan Empat pada tahun ini telah didedahkan dengan pakej mata pelajaran baru yang meliputi subjek Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) serta Pakej Sastera dan Kemanusiaan.

Namun, perubahan format peperiksaan yang dilakukan adalah melibatkan semua mata pelajaran dalam SPM. Anda boleh semak perkongsian bawah untuk format baru peperiksaan SPM 2021 bagi mata pelajaran Fizik, Kimia, Biologi dan Sains Tambahan.

FORMAT SPM 2021 FIZIK, KIMIA, BIOLOGI & SAINS TAMBAHAN

Berikut adalah jadual format baru yang dikeluarkan bagi mata pelajaran Fizik, Kimia, Biologi dan Sains Tambahan.

Format Baru Peperiksaan Fizik, Kimia, Biologi & Sains Tambahan SPM 2021 / Instrument Baru Exam SPM

Para calon diminta ambil perhatian dengan perubahan yang dilakukan agar tidak melakukan kesilapan pada masa akan datang. Format yang akan digunakan tidak lagi seperti sedia kala. Jadi calon mestilah sentiasa bersedia dengan perubahan ini.

Anda juga boleh dapatkan format peperiksaan SPM 2021 bagi mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains, Matematik dan Matematik Tambahan di sini.

Download format peperiksaan SPM 2021 bagi mata pelajaran Fizik, Kimia, Biologi dan Sains Tambahan di pautan berikut:

format spm 2021 fizik, biologi, kimia & sains tambahan

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma