axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Siapa Selalu Kena, Cermin Mata Berkabus Bila Pakai Facemask? Ini Cara Untuk Elak Cermin Mata Berkabus

Dilema setiap individu yang memakai cermin mata, apabila memakai facemask kadangkala pasti lensa cermin mata menjadi kabur ketika menghembuskan nafas. Kenapa situasi begitu terjadi?

Ini kerana semasa memakai facemask, anda bernafas dan udara panas akan keluar dari bahagian atas topeng naik ke lensa cermin mata yang lebih sejuk. Ini akan menghasilkan pemeluwapan atau kabus.

Siapa Selalu Kena, Cermin Mata Berkabus Bila Pakai Facemask? Ini Cara Untuk Elak Cermin Mata Berkabus

Namun dalam situasi sekarang, iaitu dunia sedang dilanda penularan wabak COVID-19 pemakaian facemask adalah sangat penting terutamanya ketika berada di luar rumah atau tempat awam. Ini adalah bagi mengelakkan diri dari terkena jangkitan wabak COVID-19.

Rimaskan apabila cermin mata menjadi kabur ketika pakai facemask?

Ok ini tips dan penyelesaian untuk masalah ini, ikuti perkongsian di bawah.

CARA ELAKKAN CERMIN MATA BERKABUS

Ikuti beberapa cara di bawah untuk elakkan cermin mata berkabus ketika memakai facemask:

1 Tingkatkan Kesesuaian Topeng Penutup Hidung Dan Mulut

Kebanyakan facemask perubatan mempunyai jalur logam yang dapat dilekuk yang membolehkan pemakai membentuk penutup itu sesuai ke hidung dan pipi mereka. Facemask seperti ini adalah sesuai untuk pemakai cermin mata kerana tiada ruang yang membolehkan pernafasan pergi terus ke cermin mata. Namun tidak semua orang perlu memakai facemask perubatan ini.

Baca: Cara Pakai Facemask Yang Betul

Bagi yang membuat facemask buatan sendiri, anda boleh jahit ‘pipe cleaner’ atau besi dawai yang boleh lentur di bahagian atas penutup hidung dan mulut anda. Dengan cara itu, anda boleh menyesuaikan facemask dengan wajah anda.

Anda juga perlu menyesuaikan tali pengikat atau gelung telinga yang terdapat pada facemask anda. Apabila facemask dipakai dengan betul, nafas anda akan melalui bahagian bawah facemask, bukannya bahagian atas atau sisi.

2 Lekat Facemask Anda

Kebanyakan doktor menggunakan pita pelekat untuk mengelakkan cermin mata berkabus semasa mereka bekerja. Untuk membuat sendiri, lekatkan pita pelekat di facemask anda bahagian batang hidung dan pipi. Anda boleh gunakan hampir semua jenis pita pelekat, tetapi elakkan guna duct tape.

Sebelum menggunakan pita pelekat, uji terlebih dahulu dengan melekatkannya pada bahagian tubuh yang lain untuk memastikan ia tidak memberi kesan kepada kulit anda.

Nampak macam pelik kaedah ini, tetapi sebenarnya ia berkesan.

3 Tarik Facemask Anda Ke Atas

Cara mudah untuk mengurangkan jumlah kabus pada cermin mata adalah dengan menarik penutup hidung dan mulut anda lebih tinggi pada wajah anda. Gunakan cermin mata sebagai pemberat untuk ditindih di atas facemask bagi menyekat aliran udara.

Berjaya atau tidak cara ini adalah bergantung pada bentuk cermin mata. Cermin mata yang berbingkai besar dan tebal akan berkesan dengan cara ini.

4 Gunakan Kain Lap Atau Semburan Anti Kabus Komersial

Cara ini sangat berkesan dan memudahkan tetapi kosnya agak mahal. Namun anda perlu ingat bahawa cecair pencuci anti kabus ini mungkin tidak berfungsi dengan baik pada semua jenis lensa cermin mata. Ada yang tidak berfungsi pada lensa dengan lapisan anti silau atau anti cap jari. Oleh itu adalah penting untuk anda baca cetakan penerangan produk tersebut terlebih dahulu.

Semoga perkongsian ini bermanfaat buat anda yang mengalami masalah cermin mata berkabus ketika pakai facemask ini. Jangan fikir masalah ini perkara luar biasa yang berlaku kepada anda kerana masalah ini adalah masalah biasa yang hampir kesemua pemakai cermin mata lalui.

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma