Johor Umum Cuti Peristiwa Pada Ahad, 27 November Sempena Kejayaan JDT Ke Final

Berita baik buat rakyat Negeri Johor! Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar perkenan mengisytiharkan Ahad, 27 November sebagai cuti peristiwa untuk negeri itu. Pengisytiharan cuti ini selaras dengan peruntukan dalam Seksyen 8 dan 9, Akta Hari Kelepasan 1951 (Akta 369).

Setiausaha Kerajaan Johor, Tan Sri Azmi Rohani berkata pemberian cuti peristiwa itu susulan kejayaan pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) melangkah ke perlawanan akhir Piala Malaysia esok.

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut pengumuman cuti buat rakyat Johor sempena Kejayaan JDT Ke Final.

TARIKH CUTI PERISTIWA

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar perkenan mengisytiharkan cuti peristiwa untuk negeri itu pada:

  • Ahad, 27 November 2022

TUJUAN PEMBERIAN CUTI PERISTIWA

Setiausaha Kerajaan Johor, Tan Sri Azmi Rohani berkata pemberian cuti peristiwa itu susulan kejayaan pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) melangkah ke perlawanan akhir Piala Malaysia esok.

Pemberian cuti peristiwa tersebut adalah untuk:

  • Memudahkan para penyokong menyaksikan perlawanan akhir tersebut.
  • Ia seterusnya memberi keselesaan kepada mereka untuk merancang dan mengatur perjalanan mereka agar tidak tergesa-gesa dan berada dalam keadaan selamat
  • Ia juga bagi menghargai sokongan padu yang sentiasa diberi oleh rakyat Johor serta penyokong tegar skuad Harimau Selatan

Menteri Besar Johor, Datuk Onn hafiz Ghazi mengajak warga negeri ini untuk bersama-sama ke Stadium Nasional Bukit Jalil bagi terus memberi sokongan padu kepada pasukan JDT.

Kerajaan Negeri Johor juga bersetuju menimbal guna tarikh pengistiharaan Cuti Umum pada Isnin iaitu 28 November ini yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Hari Cuti Umum bagi negeri ini.

Sumber

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma