axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

COVID-19 Bakal Ubah Cara Kita Bekerja, Melancong dan Berbelanja. Adakah Kita Sudah Bersedia?

Sepanjang tempoh PKP pasti ramai yang sudah rasakan perubahan kehidupan harian sudah tidak seperti biasa. Maklumlah kita terpaksa duduk rumah dan tidak dapat melakukan aktiviti luar bagi membantu negara menghentikan rangkaian wabak COVID-19.

Bagaimana pula kehidupan kita pada hari yang akan datang? Apa yang akan berlaku selepas tamatnya PKP? Untuk pengetahuan anda, kita kena bersedia untuk menerima perubahan kehidupan harian selepas ini yang sudah pasti tidak seperti dulu.

Ketahui kesan wabak COVID-19 yang sedang dan bakal kita hadapi pada hari yang akan datang.

KESAN COVID-19 TERHADAP KEHIDUPAN MANUSIA

1. Pengurangan Pelepasan Karbon

Pasti ramai yang tidak jangkakan perubahan kepada kadar perubahan iklim dunia. Tatkala bukan sahaja di Malaysia, bahkan di seluruh dunia semua orang hanya ‘berkurung’ di rumah bagi mengelak virus jahat itu, kurangnya bilangan kenderaan di jalan raya turut mengurangkan pelepasan karbon dari ekzos kenderaan.

Tetapi ada baiknya juga kerana bumi dapat bernafas segar dan lancar tanpa asap kenderaan yang mencemarkan alam selama ini buat sementara waktu.

2. Perubahan Gaya Hidup

Sekatan ke atas pergerakan orang ramai misalnya untuk melancong dan keluar negara telah memaksa perubahan gaya hidup. Orang ramai tidak lagi berpeluang untuk bebas keluar ke luar negara malah dalam negara sendiri juga ada hadnya.

Di China sendiri, Covid telah memberi kesan. Yang pertama, pengurangan perjalanan dengan udara dan kapal pesiar. Lebih ramai yang memilih bercuti di rumah.

Persatuan Pengangkutan Udara Antarabangsa menganggarkan bahawa permintaan penumpang di Asia Pasifik boleh jatuh 23 peratus.

3. Sistem Perniagaan Dan Pendidikan Berubah

Epidemik koronavirus di China sendiri dikatakan telah mengubah cara perniagaan dan pendidikan dijalankan. Di China kerajaan telah menutup sekolah dan meminta kakitangan awam dan pekerja sektor swasta bekerja dari rumah.

Orang ramai perlu belajar bagaimana untuk menjalankan perbincangan kumpulan dan mengajar secara dalam talian. Syarikat dan sekolah telah memasang teknologi untuk memastikan arahan berkenaan dipatuhi.

4. Permintaan Minyak Berkurangan

Pengurangan pengangkutan barangan antarabangsa, pelancongan dan perjalanan udara, termasuklah mengurangkan pengangkutan kargo jarak jauh.

Aktiviti industri dan pengangkutan yang berkurangan telah menurunkan permintaan untuk minyak.

5. Pengurangan Penggunaan Tenaga Kerja

Pengurangan itu termasuklah dari segi pengurangan penggunaan tenaga kerja termasuklah di bahagian pengilangan dan pembuatan.

Sasaran pemerintah di seluruh dunia kini tidak lagi hanya berkaitan dengan pertumbuhan ekonomi, tetapi juga untuk kualiti hidup. Ramai yang belum mampu menerima perubahan tersebut.

Persoalannya sekarang, adakah anda sudah bersedia? Selepas ini mungkin pergerakan anda apabila berada di luar dihadkan termasuklah untuk ke luar negara, apabila pergi bekerja, membeli belah dan sebagainya. Tidak lupa juga mungkin ada yang terpaksa kehilangan kerja kerana syarikat yang menanggung kerugian.

Walau dalam apa pun situasi yang kita hadapi, kita mestilah lakukan persediaan dari awal untuk menghadapi musibah ini.

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma