Cara Terminate Langganan Astro Secara Online, Panggilan Telefon & Customer Service Centre

Buat anda yang memutuskan untuk berhenti menggunakan Astro, terdapat beberapa cara yang anda boleh guna untuk hentikan langganan Astro iaitu secara online, panggilan telefon atau terus ke Customer Service Centre. Cara batalkan langganan Astro ini boleh dibuat oleh anda tanpa tambahan bayaran dikenakan(tertakluk kepada syarat kontrak yang telah anda tandatangan).

Sebelum menutup akaun Astro anda, fahamkan dulu kontrak yang telah anda terima semasa setuju pasang perkhidmatan Astro ini untuk elakkan caj tambahan dikenakan saat menutup akaun.

Astro ini senang sahaja nak pasang, tetapi ramai yang beranggapan bahawa susah untuk batalkan langganannya. Paling pening pula bila dan batalkan langganan Astro, tiba-tiba masih juga terima bil minta bayaran bulanan.

Ikuti perkongsian di bawah untuk ketahui cara menggentikan langganan Astro secara online, panggilan telefon atau Customer Service Centre.

CARA HENTIKAN LANGGANAN ASTRO

Tutup Akaun Secara Online

Untuk menutup akaun Astro secara online, anda hanya perlu emailkan beberapa perkara ke alamat email wecare@astro.com.my. Antara maklumat yang diperlukan adalah:

  • Makluman tutup/terminate/disconnect akaun
  • Nombor akaun Astro
  • Nombor Kad Pengenalan
  • Bil Astro terakhir yang sudah dibayar

Tutup Akaun Melalui Panggilan Telefon

Sila hubungi/call Astro Customer Service (03-9543 3838), cakap bahawa anda ingin terminate akaun Astro.

Dalam masa 24 jam biasanya akaun Astro sudah di tutup. Tapi ada juga yang memerlukan masa seminggu bahkan sampai 30 hari.

Sekiranya operator tanya sebab tutup akaun, hanya cakap anda sudah tak mampu bayar.

Tutup Akaun Melalui Customer Service Centres

Cara Hentikan Langganan Astro Secara Online & Melalui Telefon

Jika rumah anda berdekatan dengan Customer Service Centre/Astro Lifestyle Centre boleh lah pergi terus. Jangan lupa bawa nombor akaun Astro dan Kad Pengenalan anda.

Anda hanya perlu cakap bahawa anda ingin tutup akaun. Selepas berjaya menutup akaun Astro, akan ada agent Astro yang datang ke rumah untuk ambil decorder Astro anda.

Ada juga agent yang minta anda hantar sendiri decorder ke Astro Costumer Service, kalau sibuk cakap saja anda tidak ada masa untuk hantar.

Untuk makluman anda, tidak ada sebarang bayaran dikenakan untuk penamatan akaun Astro melainkan akaun anda masih terikat dengan kontrak. Berdasarkan cara yang dikongsikan di atas, boleh dikatakan cara yang paling mudah untuk proses terminate akaun Astro adalah melalui panggilan telefon. Selamat mencuba.

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma