axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Cara Kira Usia Kandungan Online Yang Mama Wajib Tahu

Wah! Tahu tak sebenarnya ibu mengandung boleh kira usia kandungan sendiri dengan menggunakan kalkulator online (Pregnancy Calculator)? Pengiraan ini memang merupakan salah satu kaedah yang mudah, cepat dan tepat bagi mengetahui tarikh bersalin.

Untuk itu, ibu mengandung boleh melayari internet dan mencari kalkulator kehamilan online. Ibu hanya perlu memasukkan tarikh hari pertama kitaran haid terakhir dan ia secara automatik akan memberitahu tarikh lahir bersalin yang sedang ditunggu-tunggu oleh para ibu.

Cara Kira Usia Kandungan Online Yang Mama Wajib Tahu

Mudahnya! Berikut adalah perkongsian mengenai apa itu kalkulator kehamilan dan cara ibu hamil boleh kira usia kandungan secara online.

APA ITU KALKULATOR KEHAMILAN ONLINE

Kalkulator kehamilan merupakan satu kaedah mudah untuk ibu hamil mengira usia kandungan serta mengetahui dengan lebih jelas hari bersalin.

Ramai ibu hamil berasa sangat lega dan berpuas hati selepas menemukan kalkulator kehamilan ini kerana mereka dapat mengetahui dengan lebih lanjut bagi tarikh bersalin. Dengan ini, mereka dapat mengambil langkah persediaan bagi menghadapi hari yang dinanti-nantikan.

KEGUNAAN KALKULATOR KEHAMILAN

Antara beberapa kegunaan kalkulator kehamilan yang bermanfaat bukan sahaja kepada wanita yang sedang mengandung malah doktor yang merawat wanita mengandung adalah:

  • Dapat mengetahui tarikh bersalin. Hal ini dapat memudahkan banyak pasangan suami isteri untuk merancang dengan lebih awal dan menyediakan bukan sahaja barangan yang diperlukan tetapi juga minda dan emosi mereka bagi kelahiran anak mereka itu.
  • Dapat mengetahui usia kehamilan mereka. Hal ini akan dapat membantu doktor mengetahui sejauh mana wanita tersebut ada untuk bersalin. Wanita hamil tersebut juga harus mengetahui usia kehamilan untuk bersiap sedia bagi cabaran seterusnya.
  • Mengetahui usia janin. Hal ini dapat membantu mengetahui perkembangan organ-organ janin tersebut. Ini akan dapat membantu menyelesaikan pelbagai masalah dengan lebih mudah.
  • Membantu mengetahui tarikh persenyawaan. Hal ini kerana kalkulator kehamilan akan juga memberitahu kita tarikh akhir datang haid. Menerusi itu, kita akan dapat mengetahui tarikh persenyawaan tersebut berlaku dan ini akan menjadi sebuah pengajaran dan persediaan bagi anak seterusnya.

CARA KIRA USIA KANDUNGAN ONLINE

Untuk mengira usia kandungan menggunakan kalkulator online, anda hanya perlu masukkan tarikh hari pertama haid terakhir anda. Berikut adalah salah satu kalkulator online yang anda boleh gunakan:

Cara Kira Usia Kandungan Online Yang Mama Wajib Tahu Cara Kira Usia Kandungan Online Yang Mama Wajib Tahu

Setelah anda tekan butang Hitung, kiraan tarikh kelahiran anda akan terus dikira dan dipaparkan seperti berikut. Selain itu, kalkulator kehamilan juga telah mempunyai aplikasi yang tersendiri supaya boleh dimuat turun ke dalam telefon bimbit dan digunakan pada bila-bila masa anda mengandung.

Ketahui hari dan tarikh bersalin adalah penting buat pasangan suami isteri agar dapat bersiap sedia untuk ke hospital dan menyediakan keperluan bayi di rumah mereka.

Kesimpulannya, ia memang merupakan sebuah perkara yang sangat penting bagi para ibu hamil untuk mengetahui tarikh hari bersalin mereka. Berikutan itu, mereka haruslah peka dan mengingat tarikh hari pertama kitaran haid terakhir kerana ia sangat mustahak bagi para doktor untuk menghitung tarikh bersalin. Semoga bermanfaat!

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma