axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Permohonan Biasiswa Yang Di-Pertuan Agong Tahun 2023 Kini Dibuka

Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) mempelawa mana-mana mereka yang layak bagi memohon Biasiswa Yang Di Pertuan Agong (BYDPA) bagi tahun 2023. Tawaran ini dibuka bagi peringkat pengajian Sarjana dan Doktor Falsafah di dalam dan luar negara.

Biasiswa Yang Di Pertuan Agong (BYDPA) ini dikhususkan kepada warganegara yang belajar di dalam dan luar negara dalam bidang Sains dan Teknologi, Ekonomi, Undang-Undang dan Kewangan Islam. Jadi mana yang berminat, boleh memohon.

Semak syarat kelayakan dan info lanjut permohonan Biasiswa Yang Di Pertuan Agong (BYDPA) tahun 2023 di perkongsian bawah.

Biasiswa Yang Di Pertuan Agong (BYDPA) Tahun 2023

Permohonan bagi Biasiswa Yang Di Pertuan Agong (BYDPA) ini boleh dibuat pada:

 • 30 Januari 2023 hingga 3 Mac 2023

Anda boleh mengisi borang secara dalam talian (online) melalui pautan disediakan di bawah.

Biasiswa Yang Di Pertuan Agong (BYDPA) menawarkan sebanyak 12 biasiswa iaitu 6 di peringkat Sarjana dan 6 di peringkat PhD

Syarat Kelayakan

Pemohon Biasiswa Yang Di Pertuan Agong mestilah memenuhi syarat kelayakan berikut:

 • Warganegara Malaysia
 • Berumur tidak melebihi 35 tahun
 • Mempunyai keputusan akademik yang amat cemerlang di peringkat pengajian:
  – Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh Kerajaan dengan CGPA minimum 3.75 atau kelas pertama atau yang setaraf dengannya bagi calon Sarjana atau
  – Ijazah Sarjana Muda dan Ijazah Sarjana yang diiktiraf oleh Kerajaan dengan CGPA minimum 3.75 atau kelas pertama atau yang setaraf dengannya bagi calon Ph.D
 • Telah mendapat tawaran tanpa syarat (unconditional offer) bagi pengajian secara sepenuh masa pada tahun
  atau
  Telah memulakan pengajian secara sepenuh masa pada tahun penawaran di institusi pengajian tinggi yang disenaraikan oleh JPA mengikut bidang pengajian
 • Pengajian bagi peringkat Sarjana adalah secara mod penyelidikan sahaja yang mewajibkan penyediaan kerta penyelidikan atau disertasi atau tesis
 • Terlibat dalam penghasilan kerja-kerja kreatif dan inovatif seperti penulisan, rekacipta seni atau teknologi dan sebagainya iaitu:
  – Calon sarjana: Penglibatan calon secara aktif adalah satu kelebihan; atau
  – Calon PhD: Penglibatan calon adalah wajib

Bidang Pengajian

 • Sains Dan Teknologi
 • Ekonomi
 • Undang-Undang
 • Kewangan Islam

CARA MOHON BIASISWA YANG DI PERTUAN AGONG

Permohonan Biasiswa Yang Di Pertuan Agong (BYDPA) boleh dibuat pada tarikh yang ditetapkan dengan mengisi borang secara dalam talian melalui pautan berikut:

Tarikh akhir bagi mengemukakan borang permohonan yang lengkap secara serahan tangan atau pos ialah pada 3 Mac 2023. Pemohon diminta untuk turuti tarikh yang ditetapkan agar permohonan akan diterima dengan jayanya.

SEMAKAN PANGGILAN TEMUDUGA BIASISWA YDPA

Pemohon yang telah berjaya menghantar permohonan Biasiswa Yang Di Pertuan Agong kini boleh buat semakan panggilan temuduga pada:

 • Tarikh semakan: AKAN DIKEMASKINI

Semakan boleh dibuat di pautan: https://esilav2.jpa.gov.my/online_progs/ekeputusan/

Sebarang maklumat lanjut mengenai penawaran ini, sila layari portal http://esilav2.jpa.gov.my atau hubungi talian 03 – 8885 3371/ 3879/ 3438/ 3569 pada setiap hari bekerja mulai jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang atau emel pada penawaranldp@jpa.gov.my.

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma