axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

5 Tips Kekal Semangat & Tidak Lesu Ketika Berpuasa Sambil Bekerja

Tidak lama lagi kita akan bertemu lagi bulan yang indah iaitu bulan Ramadhan. Ibadah puasa pada bulan Ramadhan merupakan kewajipan yang wajib dilaksanakan oleh setiap umat Islam. Begitu juga bekerja.

Bekerja itu adalah perkara yang perlu kita lakukan sebagai manusia dengan tujuan untuk mencari rezeki meneruskan kehidupan harian. Namun sayangnya ramai yang menjadikan puasa sebagai alasan untuk malas bekerja.

Memang tidak dapat dinafikan kita akan berasa letih dan lesu apabila berpuasa pada waktu bekerja. Namun ada caranya untuk anda terus kekal bersemangat dan tidak lesu saat bekerja sambil puasa.

Ikuti perkongsian di bawah untuk ketahui beberapa tips yang bermanfaat untuk mengekalkan tenaga bagi yang berpuasa sambil bekerja.

5 TIPS SEMANGAT & TIDAK LESU BEKERJA SAMBIL PUASA

1. Fokus Pada Kerja Jangan Fikir Keadaan Anda Berpuasa

Pada waktu bekerja, apa yang anda perlu fikirkan adalah kerja anda. Jalani hidup anda seperti biasa. Pada waktu rehat pula, pergi ke surau untuk menunaikan solat dan berehat seketika. Jika difikirkan keadaan anda yang tidak dapat makan, lagi laparlah anda rasa.

2. Kalau Boleh Kurangkan Bekerja Di Luar Kawasan

Jika anda merupakan pekerja yang bekerja dalam ruangan pejabat, bersyukurlah. Bekerja dalam pejabat sememangnya lebih tidak memenatkan berbandi bekerja di luar. Bagi yang terpaksa bekerja di kawasan luar atau perlu banyak travel, kalau boleh kurangkan kegiatan tersebut ketika berpuasa agar tidak penat.

3. Bekerja Sambil Dengar Ceramah Agama Atau Selawat

Bekerjalah sambil mendengar ceramah agama atau selawat. Ini dapat mengurangkan stress yang menyebabkan kita berasa lesu. Anda bukan sahaja mendapat pahala bekerja, malah pahala kepada setiap selawat yang keluar dari mulut anda. Sesungguhnya akan pasti akan berasa tenang jika selawat berpanjangan.

4. Jangan Mengeluh Haus & Lapar

Jika anda mengeluh haus dan lapar tidak akan mengurangkan rasa itu. Apa yang anda dapat adalah anda akan berasa lebih lapar dan haus. Daripada mengeluh, baik anda bersyukur yang anda hanya tidak boleh makan dan minum di siang hari sementara di luar sana ramai lagi fakir miskin yang kelaparan dan rasakan perasaan itu setiap masa.

5. Sibukkan Diri Sehingga Lupa Anda Sedang Berpuasa

Cuba untuk sibukkan diri sehinggakan anda tiada masa untuk berfikir soal lain terutamanya soal makanan. Elakkan kebasiasaan bersantai pada waktu bekerja kerana ini akan buat anda semakin lapar dan haus.  Jangan pula anda terlupa anda sedang berpuasa lalu tidak sengaja makan dan minum!

Semoga tips ini bermanfaat untuk para umat islam yang akan menjalani kehidupan bekerja pada bulan puasa yang akan datang. Walau apapun halangan, jangan pernah sesekali jadikan  penat bekerja sebagai alasan untuk anda tidak berpuasa. Selamat beramal!

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma