axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

JOPAC Fasa 2: Permohonan Bantuan Keusahawanan Bangsa Johor

Yayasan Pembangunan Keluarga Darul Ta’zim telah memperkenalkan Bantuan Keusahawanan Bangsa Johor Packet Food & Delivery Services yang bakal membantu golongan yang kurang  berkemampuan menjana pendapatan. JOPAC ingin mencari mereka yang mahu menjana pendapatan dengan mudah.

Kerajaan Negeri Johor telah meneruskan inisiatif khas untuk rakyat Johor dalam meningkatkan ekonomi keluarga menerusi The Entrepreneurial Aid For The Bangsa Johor Packet Food & Delivery Service (JOPAC) Fasa 2.

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut berkenaan matlamat JOPAC dan cara mohon bantuan keusahawanan yang ditawarkan.

JOPAC FASA 2

JOPAC adalah ruang dan peluang perniagaan yang dibuka kepada usahawan yang menghasilkan produk makanan dan selain daripada produk makanan. Usahawan JOPAC yang layak akan menerima bantuan keusahawanan untuk menambah pengeluaran produk mereka dan produk-produk tersebut akan dihantarkan melalui perkhidmatan runner JOPAC bagi memudahkan dan mempercepatkan urusan penghantaran.

MATLAMAT JOPAC

Pelaksanaan JOPAC adalah bermatlamat untuk:

 • Meningkatkan ekonomi kumpulan sasar melalui peluang-peluang perniagaan dan aktiviti menjana pendapatan menerusi penggunaan teknologi terkini.
 • Mewujudkan komuniti perniagaan secara atas talian yang lebih cepat, mudah, tidak memerlukan modal yang besar serta mengikut trend semasa bagi membantu rakyat menguruskan kos sara hidup dan akhirnya mampu bergerak seiring pertumbuhan ekonomi.
 • Menggalak kumpulan sasar dari pelbagai peringkat umur untuk turut sama dalam menggembeling tenaga dan membantu antara satu sama lain dalam mewujudkan platform atau pertemuan dalam menjalankan perniagaan khususnya bagi peniaga secara home-based.
 • Memupuk semangat keusahawanan di kalangan peserta, berdisiplin dan saling bekerjasama antara satu sama lain.

SYARAT KELAYAKAN

Berikut adalah syarat-syarat menyertai JOPAC:

 • Warganegara Malaysia.
 • Berumur 18 tahun ke atas.
 • Keutamaan diberikan kepada golongan sasar (B40, ibu tunggal, wanita berpendapatan rendah, belia dan ketua keluarga).
 • Pemohon digalakkan sudah menjalankan perkhidmatan penghantaran (runner) dan mempunyai semangat ingin meningkatkan pendapatan keluarga.
 • Mempunyai kenderaan sendiri.
 • Memiliki lesen memandu (B2, D).
 • Borang dan dokumen yang tidak lengkap TIDAK AKAN DIPROSES

CARA MOHON

Rakyat Johor yang ingin menambah pendapatan dengan mudah dan berminat untuk dapatkan bantuan keusahawanan yang ditawarkan boleh buat permohonan melalui borang online yang disediakan di pautan bawah:

Pemohon dinasihatkan untuk mengisi borang permohonan dengan menggunakan HURUF BESAR. Sertakan sekeping gambar berukuran passport dan satu salinan kad pengenalan diri. Untuk maklumat lanjut, hubungi pejabat di talian 07 2666526.

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma