axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

5 Langkah Ibu Bapa Perlu Buat Selepas Pulang Beli Barang

Dalam keadaan penularan wabak Covid-19 yang sedang giat merebak sekarang, kita tidak tahu sama ada persekitaran di sekeliling kita selamat dan bebas daripada virus tersebut. Seperti yang dimaklumkan oleh kerajaan, hanya ketua keluarga sahaja dibenarkan untuk keluar beli barangan keperluan.

Apabila berada di kedai runcit atau pasaraya, kita tidak tahu sama ada barangan yang dipegang itu terjejas atau tidak. Jadi bagi mengambil langkah berjaga-jaga, apabila pulang ke rumah anda perlu ambil langkah berjaga-jaga sebelum bertemu keluarga tersayang.

Ketahui 5 langkah selepas pulang beli barangan di luar yang patut ketua keluarga ikuti sebelum bertemu keluarga.

5 LANGKAH SELEPAS PULANG BELI BARANG

1.Buka Topeng Muka Masukkan Ke Dalam Plastik Dan Buang Ke Tong Sampah

Langkah pertama sebaik sahaja anda tiba di rumah, anda perlu tanggalkan topeng muka yang digunakan ketika di luar dan masukkan ke dalam plastik lalu terus buang ke tong sampah berdekatan.

Ini adalah kerana apabila anda berada di kawasan luar dan tempat orang ramai, pelbagai jenis bakteria sudah melekat di topeng muka anda. Jadi, ia tidak selamat lagi digunakan dan tidak selamat jika terdedah di luar selain tong sampah. Jadi terus buang topeng muka yang digunakan.

2. Elakkan Menyentuh, Memeluk Anak Dan Ahli Keluarga

Setelah membuang topeng muka, pastikan anda elakkan diri daripada menyentuh atau memeluk anak dan ahli keluarga anda kerana kita tidak tahu jika diri kita ini bersih atau tidak selepas berhadapan dengan pelbagai orang di luar.

Jadi, sebelum bertemu atau memeluk keluarga tersayang, pastikan anda ikuti langkah berikutnya!

3. Pergi Ke Tandas Buka Pakaian Dan Rendam Didalam Sabun

Langkah ketiga adalah anda perlu terus pergi ke tandas buka pakaian dan rendam di dalam sabun. Ini adalah supaya sebarang bakteria yang melekat di pakaian kita apabila berada di luar tadi hilang apabila dicuci.

4. Mandi Dengan Sabun, Bersihkan Muka, Tangan Dan Seluruh Tubuh

Setelah anda tanggalkan pakaian yang dipakai tadi, pastikan anda bersihkan diri dengan mandi menggunakan sabun, bersihkan muka, tangan dan seluruh tubuh. Kebersihan adalah perkara utama yang perlu dititikberatkan sekarang.

5.Baru Bertemu Keluarga!

Apabila anda selesai semua langkah di atas, anda boleh bertemu dan memeluk keluarga anda dengan selamat. Mudah kan langkahnya?

Orang ramai sentiasa diingatkan supaya menjaga kebersihan diri terutamanya mencuci tangan menggunakan hand sanitizer setiap 20 minit bagi menghindari kuman atau kotoran terlekat di tangan. Jika anda sayang keluarga anda, pastikan anda sentiasa bersihkan diri selepas pulang bawa bakteria bersama dari luar. Selamat beramal!

5 Langkah Ibu Bapa Perlu Buat Selepas Pulang Beli Barang

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma